Sutra je Misijska nedjelja

Predzadnje nedjelje u listopadu slavi se Svjetski dan misija još od 1926. godine. U nedjelju 22. listopada 2023., je Misijska nedjelja. Milostinja skupljena taj dan u crkvama bit će za misionare

Misijska nedjelja nije samo da materijalno pomognemo misijsko djelovanje Crkve, nego i da svatko od nas raste u spoznaji kako smo svi odgovorni za naviještanje Evanđelja. Na Zemlji, prema podacima s početka 2022., živi 7,9 milijardi ljudi, dok se istodobno proizvede hrane koja bi mogla prehraniti oko 20 milijardi ljudi. 

No unatoč tome, prema podacima UN-a, 2022. u svijetu je bilo preko 840 milijuna ljudi koji su umirali od gladi ili pothranjenosti. 

Misijska juha za školu za hendikepiranu djecu u Kongu

I ove godine Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Franjevački svjetovni red, Frama, Campanile i Dompes organiziraju „Misijsku juhu„ nakon pučke svete mise na Misijsku nedjelju, 22. listopada 2023. u 12 sati. 

Taj dan nemojte kuhati ručak, nego dođite s obitelji na objed na plato ispred crkve Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla (ako bude kiša onda u Dompes), a nakon objeda svoj dar možete dati za misije u Kongu. 

U Kongu, u gradu Kamini, hercegovački su fratri (+ fra Ante Kutleša) utemeljili školu za hendikepiranu djecu koja je na početku imala 777 hendikepirane djece učenika. Danas ih je negdje oko 2.600! Škola se zove Bwimwa, što znači Uspravljen. 

Na ručku će biti i bivši dugogodišnji misionar u Kongu fra Filip Sučić.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0