FOTO/VIDEO Blagdan sv. Luke proslavljen u Ilićima/Cimu

U Crkvi Dobroga Pastira 18. listopada 2023. proslavljen je zaštitnik župe sv. Luka Evanđelist

Svečanu svetu Misu predvodio je i propovijedao fra Valentin Vukoja, župni vikar župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, Široki Brijeg, piše Crkva na kemenu.

U svetoj Misi koncelebrirali su: don Ivan Perić, župnik i upravitelj svetišta Presv. Srca Isusova u Studencima, don Josip Galić katedralni župnik u Mostaru, fra Ivan Ivanda župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Gorancima, don Rajko Marković župnik župe Presv. Srca Isusova u Potocima, don Damir Pažin župnik župe sv. Tome Apostola na Bijelom Brijegu u Mostaru, don Tomislav Ljuban župnik župe sv. Mateja Apostola i Evanđelista na Rudniku u Mostaru, don Davor Berezovski župnik župe sv. Ante Padovanskoga na Ploče-Tepčićima, don Mile Miljko svećenik u mirovini, don Ante Pavlović duhovni pomoćnik u Cim-Ilićima, don Ivan Turudić župnik župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista, Centar-Zalik u Mostaru, bogoslovi na praktikumu u mostarskim župama Luka Cvitanović (Bijeli Brijeg) i Mato Puljić (Centar-Zalik), koji će biti ređeni za đakone u subotu 21. listopada 2023. Na početku misnoga slavlja predvoditelja i propovjednika pozdravio je župnik don Pero Miličević

U propovijedi fra Valentin je emotivno govorio o “gospođi siromaštini” koja se brine omogućiti čovjeku i vjerniku put ka Bogu, sebi samome i bližnjima. “Gospođu siromaštinu” predstavio je u životu sv. Franje i kroz nauk sv. Jeronima tumačeći evanđeoske riječi: “Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: ‘Mir kući ovoj!’ Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću.” (Lk 10,4-7). Misno slavlje je skladnim pjevanjem popratio župni zbor uz ravnanje č. s. Marije Budimir. Na kraju svete Mise župnik je zahvalio i propovjedniku i svima koji su pomogli na bilo koji način u priprema za proslavu sv. Luke, zaštitnika župe Ilići. Nakon svete Mise vjernici su ostali u pastoralnom centru proslavljajući svoga zaštitnika zajedničkim objedom, razgovorom i pjesmom.

foto/video: Andrija Golemac

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0