Danas misa za početak nove akademske godine u mostarskoj Katedrali

Danas, u ponedjeljak, 16. listopada 2021. godine, u mostarskoj Katedrali, u 12 sati, održat će se Sveta Misa povodom početka nove akademske godine 2022./2023.

Svečanost će biti predvođena mons. dr. Petrom Palićem, mostarskim biskupom, dok će liturgijsko pjevanje obogatiti Mješoviti zbor Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) u Mostaru. 

Ovo je svečani trenutak koji obilježava početak nove akademske godine u gradu Mostaru. Kako bismo bliže istražili što ovaj događaj predstavlja za sve sudionike, dublje ćemo zaroniti u neke od ključnih elemenata ovog događaja. 

Svake godine, uoči početka nove akademske godine, akademska zajednica u Mostaru okuplja se u mostarskoj Katedrali kako bi zajedno započeli novu akademsku godinu. Sveta Misa označava svečani trenutak koji slavi duh znanja, istraživanja i zajedništva. Ovo je prilika da se studenti, profesori, administrativno osoblje i svi ostali članovi akademske zajednice ujedine u molitvi i zahvalnosti za proteklu akademsku godinu i da zamole Božji blagoslov za onu koja dolazi. 

Mostarska Katedrala, poznata i kao Katedrala Marije Majke Crkve, postaje središte događaja. Mons. dr. Petar Palić, mostarski biskup, predvodit će svečanu Svetu misu. Njegova prisutnost simbolizira podršku Crkve akademskoj zajednici, a njegova riječ ima duboko duhovno značenje za sve prisutne.

Jedan od važnijih elemenata ovog događaja je liturgijsko pjevanje, koje će predvoditi Mješoviti zbor Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a u Mostaru. Zbor će obogatiti Svetu misu svojim predivnim glasovima, dodajući dubinu i duhovnu dimenziju.

Sveta Misa za početak nove akademske godine služi kao podsjetnik svima prisutnima na važnost znanja, obrazovanja i duhovnog razvoja. Ova tradicija potiče zajedništvo među studentima i osobljem te promiče važnost etičkog i moralnog razvoja u svijetu obrazovanja. Osim toga, događaj pruža priliku za refleksiju o odgovornostima akademske zajednice prema društvu te potiče suradnju i podršku među svim sudionicima. 

Sveta Misa za početak nove akademske godine u mostarskoj Katedrali predstavlja svečani trenutak koji označava početak obrazovnog putovanja za studente i obvezu obrazovnih ustanova da podrže i oblikuju buduće generacije. Ovaj događaj istovremeno spaja duhovnu dimenziju s obrazovnim ciljevima, stvarajući inspirativnu i duboko značajnu atmosferu za sve sudionike.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0