FOTO Proslava blagdana Male Gospe na Trejinoj kosi između Goranaca i Raške Gore

Današnjeg 8. rujna, na blagdan Male Gospe, Trejina kosa, visoko na 830 metara nadmorske visine, svijetlila je u svom punom sjaju

Unatoč radnom danu, ovo malo "svetište" privuklo je brojne vjernike koji su došli da se pomole i proslave ovaj poseban dan. Kapelica na Trejinoj kosi ima duboku povijest i poseban značaj za vjernike župe Goranci, a Svetu misu predvodio je župnik fra Ivan Ivanda.

Kapelicu na Trejinoj kosi izradio je Šimun Marić Ivanov 1996. godine kao izraz svojeg zavjeta. Bio je to čin vjere i predanosti koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima mnogih vjernika. Od tada, ovo sveto mjesto postalo je važno središte duhovnosti i okupljanja vjernika ne samo iz ove župe, nego i vjernika iz okolnih naselja. 

Svake godine, na blagdan Male Gospe, ovdje se slavi sveta misa. To je poseban trenutak za vjernike koji se okupljaju kako bi zajedno molili, zahvalili i proslavili svoju vjeru. Bez obzira na vremenske uvjete i udaljenost, vjernici dolaze kako bi sudjelovali. 

Lokacija kapelice na Trejinoj kosi nije samo duhovno mjesto, već i pravo prirodno čudo. Smještena pored puta u blizini Škutorovih kuća, kapelica nudi predivan pogled na okolni krajolik. Planinski zrak, tišina i mir čine ovu destinaciju posebno privlačnom za sve koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa i napetosti. 

Betonirani put vodi od Goranaca do odredišta - Trejine kose kod Škutorovih kuća, a sa druge se strane ide makadamskim putem od Raške Gore, preko Bašića Guvna pa do ove čarobne destinacije, pružajući priliku za putovanje kroz divlju ljepotu planinskog kraja. 

Na današnji dan, ova kapelica postaje svetište nade, vjere i zajedništva. Vjernici dolaze iz različitih dijelova kako bi slavili blagdan Male Gospe, sjedinjujući se u molitvi i zahvali sa katolicima diljem svijeta. 

tekst: Goranci online / foto: Darko Glibić

 
 
 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0