Selo kod Viteza utihnulo, 4 maloljetnika izvršila samoubojstvo

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su na području Viteza, točnije u selu Jardol, u razmaku od dvije godine dvije maloljetne osobe izvršile samoubistvo

MUP SBŽ potvrdio je ovu informaciju za N1. Iz MUP-a kažu da su u prvih osam mjeseci ove godine dva maloljetnika izvršila samoubojstvo, a da su 2021. i 2022. po jedan maloljetnik izvršio samoubojstvo ne navodeći razloge zbog kojih su to učinili, piše N1.ba.

Navode da i dalje rade na rasvjetljavanju ovih slučajeva. N1 je bio u selu, a u neformalnom razgovoru mještani kažu da su dvije godine u šoku i strahu za svoju djecu. Dodali su kako bi zbog nesavjesnog izvještavanja pojedinih portala institucije trebale riješiti ovaj problem. 

“U prvih 8 mjeseci tekuće godine na području Viteza prijavljena su dva samoubojstva od strane maloljetnika. Također, u 2021. i 2022. godini na ovom području zabilježena su dva takva slučaja. U suradnji sa nadležnim Županijskim  tužiteljstvom, policijski službenici su u ovim slučajevima poduzeli zakonom propisane mjere i radnje”, kazali su iz MUP-a. 

Maloljetnici koji su počinili samoubojstvo bili su tinejdžeri, od kojih je troje imalo 17 godina, a jedna osoba 16 godina. 

Kontaktirali smo načelnika Općine Vitez Borisa Marjanovića koji je kazao kako ima mjesta za zabrinutost te da se institucije moraju pozabaviti ovim pitanjem i riješiti ovaj problem.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0