Oluja stiže u BiH: Na “udaru” i mostarska regija

''Budite u tijeku s aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom'', poručili su iz FHMZ -a

Federalni hidrometorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narančasto upozorenje za više regija. Od 16 sati kiša je već zahvatila određena područja, no veći dio BiH je "na udaru" od 18 sati. ''Budite u tijeku s aktuelnom vremenskom prognozom, prenosi bljesak.info.

Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće'', poručili su.

Regija Mostar od: 18:00 do: 23:59 

Očekuje se grmljavina. 

Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i BUDITE SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom. 

Budite spremni na žestoke oluje s grmljavinom i zaštitite sebe od udara groma. Može doći do oštećenja imovine i drveća. Iznenadna poplava, udari vjetra i grad su mogući. Može se očekivati poremećaj u transportu i aktivnostima na otvorenom.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0