Svećeničko ređenje u mostarskoj katedrali

U četvrtak, 29. lipnja 2023., na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru bit će održano svećeničko ređenje za šestoricu đakona

Đakonsko ređenje, 22. listopada 2022.

U sklopu ove svečane ceremonije, biskup Petar Palić će u 11 sati podijeliti sveti red prezbiterata šestorici đakona. Kandidati koji će primiti svećenički red su:

  1. Don Zvonimir Rezo, iz župe Marije Majke Crkve - Katedrala u Mostaru (bio na službi đakona u župi sv. Ivana apostola i evanđeliste u Centru II u Mostaru),
  2. Fra Fran Ćorić iz župe sv. Ante - Humac, (bio na službi đakona u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru),
  3. Fra Ivan Crnogorac iz župe Bezgrešnog začeća BDM - Posušje, (bio na službi đakona u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu),
  4. Fra Marin Mikulić iz župe sv. Petra i Pavla - Kočerin, (bio na službi đakona u župi sv. Jakova Apostola u Međugorju),
  5. Fra Slaven Tomić iz župe sv. Ante - Humac (bio na službi đakona u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu),
  6. Fra Slavko Anđelić iz župe sv. Kate - Grude (bio na službi đakona u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu).
Vrijedno je spomenuti da je župa Katedrala dala šest duhovnih zvanja, a od posvete Katedrale 1980. godine ovo je peta mlada misa.

Ovi kandidati su prošli temeljitu pripremu, duhovnu formaciju i studije te su se posvetili službi Crkvi i širenju Božje riječi, pišu Goranci online.

Svećeničko ređenje predstavlja važan trenutak kako u mladim svećenicima tako i za vjernički puk. Primitkom svetog reda prezbiterata, oni će biti službeno postavljeni za svećenike, duhovne pastire koji će voditi vjernike, propovijedati Božju riječ, slaviti svete sakramente i biti prisutni u životima vjerničke zajednice. 

Ovaj čin predstavlja njihovu posvećenost Crkvi i njihovu spremnost da služe Bogu i bližnjima. Svećeničko ređenje na svetkovinu svetih Petra i Pavla u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru okuplja vjernike iz svih dijelova biskupije kako bi svjedočili ovom svečanom događaju.

Ova prigoda donosi radost i nadu, te osnažuje vjernike u njihovom duhovnom putu. 

Molimo se da ovaj svečani čin svećeničkog ređenja bude blagoslovljen te da novoređeni svećenici svojim služenjem budu svjetlo i primjer vjere u župama kojima će biti povjereni.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0