BiH još uvijek drži svjetski rekord okupljanja imenjaka

U nedjelju, 21. svibnja, teksaški grad Kyle nije oborio svjetski rekord okupljanja osoba istog imena – Kylea (poput imena grada), ali je na druženje okupio 1 800 imenjaka

Prema pisanju kxan.com, gradski čelnici bili su domaćini pokušaja obaranja svjetskog rekorda Okupljanje Kylesa, 21. svibnja na Kyle Fair A Tex-Travaganza. Svatko tko se zove Kyle – piše se točno ovako – bio je zamoljen da bude nazočan u sklopu natjecanja za domaćina najvećeg okupljanja imenjaka, piše nedjelja.ba.

Ipak, ovaj teksaški grad nije osvojio svjetski rekord. Trenutačni Guinnessov svjetski rekord star je gotovo šest godina, a postavili su ga Kupreški kosci u Bosni i Hercegovini 30. srpnja 2017. U tom je rekordu sudjelovalo 2 325 Ivana kako bi postavili rekord. Tako da je Kyle morao imati 2 326 ili više Kylesa kako bi pobjedio. 

Nešto prije 18:00 h u nedjelju, organizatori događaja potvrdili su kako se pojavilo približno 1 800 sudionika, što nije bilo dovoljno za novi rekord, ali za ugodno druženje itekako jest. 

Među brojnim Kyleima, bio je i Kyle Peters koji je nakon višednevne vožnje stigao iz Los Angelesa, sa svojim vjernim štenetom u pratnji. Za pokušaj postavljanja svjetskog rekorda čuo je nakon što su mu prijatelji poslali postove na društvenim mrežama o tome. Ova nedjelja ujedno je bila njegov prvi cijeli dan u Kyleu te je istaknuo kako je grad na njega ostavio odličan prvi dojam. „To je stvarno šarmantan mali grad“, rekao je. 

„Iako bi neki mogli biti oduševljeni tolikom količinom Kylesa na jednom mjestu – ali kako znate kada se vama netko obraća?“, simpatično je kazao, dodavši kako ovo nije bio njegov prvi „rodeo“ s istoimenom zabunom: „Odrastao sam sa sedam drugih Kylesa. Dakle, imam određeno iskustvo s ovim. Kao dijete nisam se često oslovljavao imenom.“ 

Za druge, poput Kylea Sasakija iz Honolulua, ovo je prvi put da je u moru istoimenih ljudi. „Ljudi će samo vikati 'Kyle', a ja ću se automatski okrenuti. Naravno da se svi zovu Kyle, tako da je stvarno smiješno. Pa da, baš je sjajno vidjeti samo, ne znam, razlikovati Kylese“, rekao je smijući se. 

Dok su neki sudionici bili iz područja Austina ili države Lone Star, drugi su putovali čak s Havaja, iz Kanade i Oregona kako bi zajednički pokušali oboriti rekord. 

Inače, grad Kyle pokušava postići Guinnessov rekord za najveće istoimeno okupljanje već četvrti put.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0