Spoj kvasca, hmelja, slada i vode: Znate li koje su vrste piva najzdravije?

Stručnjaci objašnjavaju na što trebate paziti kada tražite najzdravije pivo

Pivo se uglavnom sastoji od vode, ali je također bogato hranjivim tvarima kao što su ugljikohidrati, aminokiseline, minerali, vitamini i polifenoli. Neke vrste piva mogu biti bolje od drugih, a umjerenost je ključna, upozoravaju nutricionisti, kako piše The Healthy. 

Stručnjaci objašnjavaju na što trebate paziti kada tražite najzdravije pivo. 

Svijetla piva 

Ova piva imaju manje kalorija i manje alkohola u odnosu na obična piva. Ovo je alkoholno piće koje najmanje šteti vašoj jetri, kaže liječnik za jetru. 

Kisela piva 

Ova se piva obično rade s bakterijama koje proizvode mliječnu kiselinu, pa mogu biti malo kiselkasta. Ova piva imaju manje kalorija i alkohola, a mogu sadržavati i probiotike. 

Organska piva 

U proizvodnji organskih piva nisu korištene nikakve kemikalije. Kada usporedite ostala piva naspram organskih proizvoda, organska verzija dolazi s nižim alkoholom i kalorijama po porciji. 

Bezglutensko pivo 

Za one koji teško podnose pivo, ali i dalje uživaju u njegovom okusu, bezglutensko pivo je u proteklih nekoliko godina napredovalo daleko. Pivo bez glutena bilo bi korisno za osobe s celijakijom. Također ima drugačiji okus – moglo bi biti slađe ili manje gazirano u usporedbi s tradicionalnim pivima. 

Bezalkoholno pivo 

Opet, ako volite okus piva, a ne sjeda vam najbolje, bezalkoholno bi moglo biti druga opcija za vas. To su pića kao što su lageri ili aleovi koji imaju za cilj oponašati okus piva dok minimiziraju učinke konzumiranja standardnog piva. Svi općenito imaju 100 kalorija ili manje.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0