Papa pozvao vjernike da danas obnove čin posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu

Nemojmo se umoriti povjeravati stvar mira Kraljici mira", kazao je Sveti Otac

Papa Franjo pozvao je vjernike da 25. ožujka obnove čin posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. 

Papin poziv vjernicima upućen je na kraju opće audijencije 22. ožujka, kada je podsjetio na svoj povijesni čin posvete Rusije, Ukrajine i cijeloga svijeta Blaženoj Djevici Mariji te pozvao župe i molitvene skupine da svake godine obnavljaju marijansku posvetu.

„U subotu se slavi svetkovina Navještenja Gospodinova i misli nam se vraćaju na 25. ožujka prošle godine, kad su, u jedinstvu s biskupima iz cijeloga svijeta, Crkva i svijet, a posebno Rusija i Ukrajina, posvećeni Bezgrešnom Srcu Marijinu“, kazao je Papa. 

„Nemojmo se umoriti povjeravati stvar mira Kraljici mira. Želim zato pozvati sve vjernike i zajednice, a posebno molitvene grupe, da svakog 25. ožujka obnove čin posvete Gospi, kako bi nas ona, koja je Majka, sve čuvala u jedinstvu i miru“, dodao je Sveti Otac. 

Papin prošlogodišnji čin bio je odgovor na zamolbu koju su ukrajinski biskupi latinskog obreda uputili tjedan dana nakon početka ruske invazije: “Ponizno molimo Vašu Svetost da javno izvrši čin posvećenja Ukrajine i Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu, kako je zatražila Blažena Djevica u Fatimi.” 

Posveta je neraskidivo povezana s Fatimom, mjestom u Portugalu gdje se 1917. Blažena Djevica Marija ukazala troje malih pastira – Luciji, Jacinti i Franji. Prema Lucijinu svjedočanstvu, Gospa je 1917. godine dala tzv. Fatimsku tajnu u kojoj je izričito tražila da Sveti Otac posveti Rusiju njezinu Bezgrešnom Srcu. 

„Neka se po tebi [Majko Božja] na Zemlju izlije božansko Milosrđe i neka slatki otkucaj mira ponovno odjekuje našim danima. Ženo onoga ‘da’, nad koju je sišao Duh Sveti, donesi među nas Božji sklad. Napoji naše usahnulo srce, ti koja si ‘živo vrelo nade’. Vezla si Isusu tkivo čovještva, učini i nas tkalcima zajedništva. Hodila si našim putevima, vodi nas stazama mira“, riječi su iz molitve posvete koju je Papa izgovorio prošle godine u bazilici svetoga Petra. 

Cijeli tekst posvete možete pronaći OVDJE.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0