OPREZ Pripremite se, stiže brza promjena vremena

Od danas nad naše područje stiže pogoršanje vremena uz oborine. Obilnija kiša očekuje se u većem dijelu Hercegovine i jugozapadu Bosne. 

U gorskim dijelovima ponajprije Bosne i Hercegovine i kopnene Hrvatske očekuje se snijeg, koji bi mogao biti vrlo obilan, ponegdje bi moglo pasti preko pola metra, piše brotnjo.info.

U nizinama se u početku očekuje kiša, koja bi potkraj subote i osobito noć na nedjelju i u nedjelju uz dotok hladnog zraka mogla prijeći u susnježicu i snijeg i to uglavnom u kopnenenoj Hrvatskoj te većem dijelu Bosne.

Obilnije snježne oborine moguće su na sjeverozapadu, zapadu i dijelu srednje Bosne i zapadu Hrvatske gdje bi moglo pasti do 30 cm snijega ponegdje moguće i više, dok bi u ostatku gore navedenih područja između subote i nedjelje uvečer moglo pasti do 10cm, ili 20cm snijega. 

Snježne oborine u nedjelju i noći na ponedjeljak uz susnježicu moguće su i na sjeveru Hercegovine te zaleđu srednje i sjeverne Dalmacije. 

U ostatku Hercegovine snježna granica će se spustiti do 600 ili 700 metara nadmorske visine, ali snijega u nizinama ne bi trebalo biti. 

Očekuju se problemi u prometu! 

Svi oni koji kreću na put upozoravaju se na nepovoljne vremenske uvjete potkraj subote, noć na nedjelju, u nedjelju i ponedjeljak ponajprije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. 

Posebno treba izdvojiti gorske dijelove Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje su moguće obilnije snježne oborine. 

Umjerena i jaka bura stvarati će ponegdje snježne nanose i potpuno će blokirati promet u pojedinim planinskim dijelovima spomenutih područja. 

Ovo zasigurno neće biti i jedini zimski prodor jer bi se mogao dogoditi još koji u 3. mjesecu – piše prof. Zoran Zadro, urednik stranice Globalna klima i vrijeme.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0