Listopad u znaku 'Didakovih dana'

Ovogodišnji program održat će se 6. do 29. listopada, a svečano otvorenje planirano je 6. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 18 sati. 

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo (HKUD) ''Didak'' Župe Gradnići po 19. put organizira "Didakove dane", međunarodnu kulturnu manifestaciju posvećenu promociji lika i djela fra Didaka Buntića. 

Ova manifestacija započela je 2004. godine u Didakovoj rodnoj župi i uvelike je doprinijela de se lik i djelo fra Didaka Buntića prezentiraju sadašnjim generacijama, te je tako nastavljeno čuvanje uspomene na ''Oca Hercegovine'', a inicijator cijelog projekta je bio fra Marinko Šakota. 

Ovogodišnji program održat će se 6. do 29. listopada, a svečano otvorenje planirano je 6. listopada u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 18 sati. Manifestaciju će otvoriti tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, najavili su organizatori. 

Nakon svečanog otvorenja uslijedit će premijera animiranog filma ''Nada'', autora Pere Petrušića, Ernesta Markote i Slavka Kneževića. 

U glazbenom dijelu nastupit će Hercegovački tamburaški orkestar koga čine TO Široki Brijeg, Mostar i Šurmanci, djevojački zbor Srednje glazbene škole Široki Brijeg, ženska klapa Streetta, vokalna skupina HKUD Didak te solisti Josip Aničić i Mirko Golemac.

Tradicionalna likovna kolonija Didak održat će se od 13. do 15. listopada u Etno-selu ''Herceg'' Međugorje. 

Koncert odabranih održat će na tri lokacije: u utorak, 18. listopada, u Franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi – Zagreb (19 sati), potom u petak, 21. listopada, u koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Sarajevu (18 sati), te u subotu, 22. listopada, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu (20 sati). Na tim koncertima sudjeluju Glazbena škola Pavla Markovca Zagreb, Srednja muzička škola Sarajevo, Glazbena škola Široki Brijeg, Glazbena škola Posušje, Muzička škola I. i II. stupnja Mostar i Glazbena škola Brotnjo. 

Posljednjega dana manifestacije u subotu, 29. listopada, bit će predstavljena knjiga ''Moguće? Danas?'', autora fra Marinka Šakote. Knjiga govori o aktualnosti fra Didaka Buntića u naše vrijeme.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0