VILINO POLJE Sutra sveta misa na Ometaljci

Bit će to 19. put slavlje u nedjelju po Velikoj Gospi, ispred zavjetne kapelice i Gospinog kipa. 

Sutra, 21. kolovoza u 12 sati je sveta misa na Ometaljci na Vilinom polju. Misu predvodi don Vinko Puljić, župni vikar župe sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu. 

Ometaljka je smještena na nadmorskoj visini od 1200 metara na putu prema selu Vrdi. Preko zime, tu vjetar mete snijeg, a preko ljeta non stop lahori i ugodno struji. Ona je sastavni dio kraškog Vilinog polja, smještenog na padinama ogoljele planine Čabulje, čiji se kameni vrhovi, zajedno s oštrim vrhovima njezine sestre Čvrsnice i brata Prenja, sudaraju s našim pogledima. 

Dođi na tu uzvisinu i mjesto blagog lahora na susret sa Živim Bogom! 

Bit će to 19. put slavlje u nedjelju po Velikoj Gospi, ispred zavjetne kapelice i Gospinog kipa, kojeg je zavjetovao i izgradio hrvatski branitelj, Stojan Golemac – Krivi, iz Vrdi. 

To je susret dobrih sjećanja na siromašno ali radosno vrijeme “Puštanja polja”, kada bi čobani na Vilinom polju koji su čuvali svoja stada da ne prijeđu u tuđu ogradu, u vremenu iza Velike Gospe puštali svoje blago da se izmiješa i slobodno pase, a pastiri bi se uz tu prigodu družili i veselili, igrali i pjevali. 

Danas se susrećemo kao zajednica Hrvata katolika, na molitvu i svetu misu za naše branitelje pokojne i žive, za blagoslov života u našim obiteljima, našoj Domovini i mir u svijetu! 

Poslije molitve zajedničko druženje uz Hrvatski stol (ne "Švedski") te pjesmu i igru naših predaka! 

Dobro došli, poručuje don Vinko Puljić.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0