Članovi HPD Prenj pripremili stazu prema vrhu Mikuljača

Članovi HPD Prenj Mostar 1933. su ove zimske dane iskoristili za čišćenje i markiranje staze prema vrhu Mikuljača na 650 m/nv.


Goran Šunjić, Domagoj Bošnjak, Miroslav Mihalj, Mario Stojčić, Vedran Cigić, Darko Karačić, Stjepan Ramljak i Ivan Tica su očistili zapuštenu stazu i označili put k Mikuljači s relejom na vrhu s kojeg pogled puca na Mostar i Mostarsko blato. 

Staza dužine devet kilometara u oba smjera, elevacije 530 m i uspona 2h u jednom smjeru, od sada je pristupačna i dostupna tijekom cijele godine. 

Polazna točka je u mostarskom naselju Ilići na njegovom samom kraju neposredno prije vrela rijeke Radobolje. Staza ide iznad zaštićenog dijela vrela s njegove lijeve strane i ulazi u gustu borovu šumu te preko sipara nastavlja u duboki kanjon obrastao stablima jasena i graba i izlazi na put prema selu Galac. Tu se odvaja prema vrhu Mikuljača i vrlo jednostavno se orijentirati. 

Članovi HPD Prenj Mostar 1933 nadaju se da su ovu lijepu gradsku planinarsku stazu učinili pristupačnijom za sve, da se zabilježe mnoge lijepe slike, trenutci i uspomene.

 

 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0