Stariji bračni parovi su dali odlične savjete mladima

Ulazak u brak je važan životni korak, a iako tijekom ceremonije partneri izgovaraju “dok nas smrti ne rastavi”, mnogi se ipak odluče za razvod

Prema Državnom zavodu za statistiku, brakovi koji su doživjeli kraj u 2018. godini trajali su u prosjeku 14 godina. Stoga nije na odmet dobiti savjete parova koji su puno duže u braku.

Upravo je to želio korisnik Reddita koji je upitao starije bračne parove: Koje su uobičajene greške koje viđate kod mlađih parova?

Naravno, odgovori će vas oduševiti i potaknuti na razmišljanje. 

Recite što želite 

Nemoj aludirati. Nije vrijedno toga. “Wow, ovo cvijeće je lijepo” ga neće potaknuti da vam ga kupi. “Voljela bih kad bi mi kupio cvijeće bez posebno razloga, tako ću se osjećati uistinu voljeno” je puno bolje i jasnije. 

Svatko treba imati svoj život 

Nemojte očekivati da vam partner bude sve. Svatko treba svoje prijatelje, ciljeve i iskustva i ne odričite se toga zbog partnera. Ako to učinite, možete samo s vremenom postati ogorčeni. 

Nekad popustite 

Ponekad nije važno biti u pravu. Jednog dana ćete se zauvijek pozdraviti. Kad se to dogodi, žalit ćete zbog svakog trenutka koji ste potrošili na ljutnju zbog sitnica. Ovoga obično niste svjesni dok ste mladi i neuništivi. 

Riješite probleme ujutro 

Sasvim je u redu da odete spavati posvađani. Ponekad će vam trebati vremena da smirite svoju reakciju i date pravi odgovor. A vrijeme pred spavanje nije vrijeme za burnu raspravu. Uzmite si vremena da obradite emocije i odgovor, ali i dopustite svom partneru isto i odgovorite/raspravite kad ste oboje spremni. Otiđite na spavanje i pokušajte sutra. Neće vam svaki dan biti savršen. 

Ne spominjite razvod 

Nikad nemojte prijetiti razvodom kako biste postigli nešto. Nemojte ga ni spominjati. To može stvoriti ogromne posljedice jednom kad postane opcija. 

Ispričajte se 

Kad ste u krivu, ispričajte se i neka vam to bude navika. Čak i ako su prošli sati i dani nakon svađe. U trenucima svađe možemo biti toliko sigurni u ono što govorimo da jasno vidimo tek kasnije. Možete biti u iskušenju reći “Oh štogod, svađa je ionako završila”, ali otkrila sam da je jako korisno reći svom partneru da ste bili u krivu, čak i ako to dođe kasno. Kad vam postane normalno ispričati se, lakše je to učiniti i usred burne rasprave. 

Važno je razgovarati o stavovima 

Vaše vrijednosti se trebaju poklapati. Sve važne komponente vam se mogu činiti “očitima”, ali trebate razgovarati o svojim stavovima te razumjeti svog partnera u ovim aspektima: novac, seks, prijateljstvo, religioznost/duhovnost, djeca, vrijeme koje provodite odvojeno, zabava i rad. 

Vezu nemojte započeti zbog usamljenost 

Nemojte se zaljubiti samo zato što ste usamljeni i najednom imate nekoga. Meni se to dogodilo. Faza “medenog mjeseca” vas može prevariti da ste pronašli “pravu”, a zapravo ste samo pronašli “nekog”. 

Ne iznosite prljavi veš 

Nemojte se svađati pred drugima. Samo će drugim ljudima biti neugodno zbog vas. 

Razgovor o djeci 

Ovo me jako živcira: Izbjegavanje razgovora o djeci. Postavite pitanja poput “Jesmo li spremni imati dijete s mentalnim poteškoćama” ili “Kako financijski stojimo?”. Potrebno je postaviti toliko pitanja, dati toliko odgovora i toliko toga isplanirati prije djece. I mnogi se zalete imati djecu prije nego što uopće razmisle o nekim stvarima. 

Razgovarajte o seksu 

Seks. Jako je važan u svakoj romantičnoj vezi. Isto tako, najvažnije je zapamtiti da je svaki partner drugačiji. Morate reći partneru što volite i na koji način, inače neće biti uspješno. 

I njegova/njezina obitelj postaje vaša 

Nećete se vjenčati samo s partnerom nego i s njegovom obitelji. Održavanje braka je teško samo po sebi, ali još je teže kad se u to uključe loši odnosi s obitelji. 

Osobnost je važna 

Izgled vam ne smije biti jedino mjerilo u odabiru partnera.


Domaća zlatna pravila

Morate bitne stvari gledati istim očima. 

Suprotnosti se možda privlače, ali ne traju. 

Muža u kući ne drže djeca, nego ženina mudrost. 

Ne zanosite se nadama da će se neko promijeniti u braku. 

Prije braka dobro otvorite oči, u braku gledajte normalno. 

Brak je ono zbog čega se čovjek uvijek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi. 

Ne tjerajte inat, ako mislite nekoga promijeniti u braku onda idete u propast. 

Koliko dajete toliko vam se vrati. Prihvatite se onakvima kakvim jeste, bez iluzija. 

Poslušajte starije ponekad ukoliko smatrate da imaju solidan brak, oni su u tom puno duže od vas.

jabuka.tv / goranci.online 

Podijeli na:

3 komentara:

  1. Bok prijatelji, ja sam Naomi Samuel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora, probala sam, kontaktirala sam vrača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, moj bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr alaba je bacio urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:drapata4@gmail.com možete mu poslati email ako vam je potrebna pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744

    OdgovoriIzbriši
  2. Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. (drapata4@gmail.com) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: (drapata4@gmail.com) ili putem whatsappa ili vibera na: (+447307347648).

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdrav, sezonski pozdrav svim mojim prijateljima vani, ja sam Bozana Miho, iz Splita, Hrvatska. nakon deset godina veze sa njim, moj muž je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim ali sve je bilo uzalud, željela sam ga zbog ljubavi koju gajim za njega, molila sam ga svim silama , Obećao sam, ali on je odbio. Objasnio sam svojoj prijateljici na mreži, a ona je predložila da odem do dr. Apate, velikog čarobnjaka koji bi mi mogao pomoći da dam čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikad nije vjerovao u čaroliju, nisam imao drugog izbora nego probaj, poslala sam poruku dr. Apati, a on mi je rekao da nema problema sve će biti u redu prije 48 sati, bivši će mi se vratiti prije 48 sati, bacio je čaroliju i iznenađujuće drugi dan, bilo je oko 16:00 sati. Bivši me nazvao, bila sam tako iznenađena, odgovorila sam na poziv i sve što je rekao je da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, da želi da se vratim, da me jako voli. Bila sam tako sretna i otišla sam k njemu, pa smo ponovno počeli živjeti sretno zajedno. Otada sam obećao da će svakome koga poznajem i tko ima problema s bilo kime trebati pomoć dr. Apate, čarobnjaka za čarolije, njegova e-pošta je (drapata4@gmail.com), a vi mu možete poslati e-poštu ako trebate njegovu pomoć u vašoj vezi , želite biti prepoznati u svijetu ili problemi s rakom, želite se udati za ljubavnika po svom izboru ili slučajevi razvoda, zdravstveni ili bračni problemi, napredovanje na poslu i uspjeh, bilo što, ne odustaj, prestani plakati, kontaktiraj Dr. .Apata na drapata4@gmail.com ili ga kontaktirate putem Vibera: +447307347648

    OdgovoriIzbriši

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0