Idealan kolač za advent: Mramorni kuglof s narančom

Mirisan mramorni kuglof jedan je od slastičarskih klasika i kolač koji nas mnoge vraća u djetinjstvo. Dodatak malo soka i korice naranče daje mu jednu skroz posebnu notu mirisa i okusa pa svakako isprobajte, piše slatkisvijet.com.

4 jaja 

300 g šećera 

2 paketića vanilin šećera 

120 g maslaca naribana korica 

1 naranče sok od 1 naranče 

3 žlice ulja 

300 g glatkog brašna 

½ paketića praška za pecivo 

2 žlice kakaa u prahu 

Priprema 

Bjelanjcima dodajte malo soli pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minuta pa dodajte žutanjke i ulje. Zatim dodajte naribanu koricu i sok od naranče. Sačuvajte 2 žlice soka od naranče za razrjediti smeđu smjesu. 

Na kraju dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo, a zatim lagano umiješajte prethodno pripremljeni snijeg od bjelanjaka. Odvojite 1/3 smjese pa umiješajte kakao i 2 žlice soka oda naranče. Kakao prosijte kako ne bi imali neželjene grudice. 

U dobro namašćen i pobrašnjen Zenker kalup za kuglof naizmjenično stavljajte red žute, red smeđe smjese. Kuglof pecite na temperaturi od 180 °C 40-45 minuta. Pečeni i ohlađeni mramorni kuglof možete posipati šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.

Podijeli na:

Povezane objave:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0