Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

23. srpnja 2018.

NAJAVA: Sveta misa na Čabulji na lokalitetu VanjačaSveta misa na Čabulji na lokalitetu Vanjača je već tradicijom postala.

Posljednje nedjelje u mjesecu srpnju već 24. put služi se Sveta misa na mjestu gdje su 1942. godine zvjerski umorena trojica naših Hrvata katolika: Luka Marić, Adam Vrlić i Stipe Čuljak.

Prva sveta misa na ovome mjestu služena je 1995.god., a predvodio je fra Nikola Spužević, goranački župnik. Tako se svake godine zadnju nedjelju u srpnju održava tradicionalno sveta misa za trojicu poginulih Hrvata iz Goranaca, Bogodola i Prova.

Misno i prijateljsko okupljanje i druđenje izraslo je ujedan zavidni skup  za koji se uvijek netko novi zainteresira, a oni koji su ondje već bili iznova izanađu i volju i želju onamo opet doći i iskazati poštovanje umorenima, te udahnuti svježeg zraka u nepatvorenoj Božjoj prirodi Parka prirode Čabulja, od Mostara 30-tak kilometara udaljenog.

Sveta misa održat će se 29. srpnja u 12.15 sati.

Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com