U utorak 25. božićni koncert “Gradu s ljubavlju”


Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Sv. Ante – Cim” iz Mostara u utorak, 12. prosinca 2017., u 19 sati, u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače priređuje svoj tradicionalni božićni koncert “Gradu s ljubavlju s prijateljima”. Riječ je o najposjećenijoj blagdanskoj manifestaciji u gradu na Neretvi, za koju se uvijek traži stolica više.

Najveće zasluge za to, pored članova/članica društva, pripadaju ustrajnome i omiljenome u puku fra Luki Mariću. I ove godine fra Luka je sa suradnicima pripremio bogat program za sve uzraste, a po dobrom starom običaju, svima je ulazak besplatan. Kao i dosadašnjih godina, ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji, upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

Uz domaćine, HKUD “Sv. Ante – Cim”, koncert će obogatiti prijateljska folklorna društva, pjevački zborovi, klapska pjesma i solisti. Godine 1872., u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru, nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. Godine 1993. u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno s preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmlatkom, Društvo se obnavlja pod imenom HKUD “Sv. Ante – Cim” Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva. Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine, kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda. Ističu se brojni nastupi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Njemačkoj, Češkoj i Grčkoj. HKUD “Sv. Ante” ima svoja dva prepoznatljiva koncerta.

Prvi je u lipnju u povodu Dana proslave sv. Ante, a drugi je predstojeći “Gradu s ljubavlju”, kojem se raduje cjelokupno pučanstvo Mostara.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0