Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

23. studenoga 2017.

Ideja izgradnje spomenika u Bogodolu i Sovićima


U nastojanju da se primjerenim spomen obilježjem oda počast stradalim mještanima u proteklim ratovima, rodila se ideja o izgradnji spomenika u Bogodolu i Sovićima.

U Bogodolu je planirana izgradnja spomenika kod kapelice sv. Anti u spomen na stradale u Prvom i drugom svjetskom ratu te Domovinskom ratu. Na stranici Bogodol.info objavljen je popis imena stradalih, ako postoje imena koja su izostavljena, sa stranice mole da im se javite na vrijeme. 


Također, planirana je izgradnja spomen obilježja i u Sovićima, u spomen stradalim mještanima u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu. Na stranici sovići.info, također pozivaju sve koji imaju informaciju i popis imena da im se dostavi na vrijeme.


Idejno rješenje i popis stradalih:
 

Podsjećamo, spomenik sa imenima goranačkih žrtava stradalih u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu otkriven je Pod jelom kod Župne crkve Uznesenja BDM i groblja 28. travnja 2003. godine.
Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com