U Gorancima prikazan dokumentarni film 'Čabulja'


U dvorani Osnovne škole pod Jelom u Gorancima premijerno je prikazan dokumentarni film „Čabulja“, autora Marija Raguža. Ovo je bila prva projekcija, a film je prikazan u sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci.

- Film je prvenstveno jedna potresna priča o potrazi djece i unuka za članom svoje obitelji. Kako je vihor rata harao ovim područjima, ovaj događaj iz 1943. ostao je brzo zaboravljen. Iako tragičan, dinamičan i uzbudljiv drugi tragični događaji, stradanja i patnje su ga pretekli i on je ostao pod velom nekih obmana, rekao je autor Mario Raguž.

Dokumentarni film progovara o stradanju, ratu, potrazi i ljubavi prema obitelji, premjerno će biti prikazan na mjestu gdje se događaj i zbio, u podnožju gorde Čabulje.

U filmu je opisan tragičan događaj iz ratne 1943. godine. Potpuno zaboravljen slučaj, izuzev za užu obitelj, ponovno je oživio i razvio se u dirljivu i dojmljivu priču. Posada zrakoplova nestala je na letu iz Mostara ka Banja Luci. Mnogi tragični događaji tog teškog ratnog vremena učinili su da je cijeli slučaj brzo pao u zaborav, za sve, osim za obitelj koja nikada nadu u sretan ishod nije izgubila.

Idući događaj je promocija knjige pjesama „Putnik u vremenu“ autora Ivana Vljića u subotu, 30. srpnja u 20 sati u Bogodolu.

U nastavku možete pogledati fotografije s projekcije filma.

 
 
 
 

gorancigo
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0