Novi broj Bjelopoljske zore


Iz tiska je izišao novi dvobroj Bjelopoljske zore (11-12), porosinac 2016.godine u nakladi HKD Napredak Bijelo Polje. Na 56 stranica ovog glasila možete pročitati zanimljive tekstove kulturološkog blaga bjelopoljskog kraja i okolice, i to:
Naselja u prvim popisima Osmanskoga carstva (Darko Radić); Pogled u tuponimiju Zijemalja (dr.sc.Doamgoj Vidović i Dragan Vidović); Planištari na Zijemljima I. (Dragan Vidović); Uzgoj romanske carske ovce u Potocima (Marinko Šarić); Tekstilni kombinat „Đuro Salaj“ u Vrapčićima (Jozo Kožul); Smilje (Josip Mataić i Ilija Kožulj); Jedini koji je preživio (prof.Marijan Mandić); zatim dva priloga fotografija iz ovog kraja (Zdravka Sesara i Ilije Kožulja); priča Marijin anđeo (dr.sc.Marina Kljajo-Radić); priča o Franji Arapoviću (Ilija Kožulj) i na kraju stalna rubrika Zgode i nezgode Bjelopoljaca (Miro Krezić).

Kontakt: +387 63 872 063, e-amil: bjelopoljskazora@yahoo.com

***

Također ovih dana iz tiska izlazi 10. broj gasila ŽUPE POTOCI, kojeg uređuje Bjelopoljski župnik don Josip Galić.

Pored zanivljivih tekstova koji govore o događajima iz župi možete pročitati i drugi dio Planištari na Zijemljima (II.), autora Dragana Vidovića, koji opisuje petnaest prezimena planištara: brotnjaka i bjelopoljaca koji većina njih dolazi na ovu visoravan u drugoj polovici 19.stoljeća.
Kontakt: +387 36345 075, www.zupapotoci.ba
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0