Sakrament potvrde primilo 5 krizmanika župe Goranci


Krizma je održana 28. svibnja (subota) u 17 sati. Bilo je petero krizmanika čiji su roditelji iz ove župe, a odselili su u Mostar, iako i dalje održavaju kontakt sa župom Goranci, neki od njih su i redoviti na nejedljnim svetim misama.

Krizmao ih je mostarski biskup msgr. Ratko Perić koji je održao vrlo poučnu propovijed pokazavši na primjeru apostola Jude, Petra i Ivana kako je teško slijediti Isusa, i da svi možemo zakazati, ali da snagom Duha i uz Marijinu pomoć (Isus je Ivanu, to jest svima nama, dao Mariju za majku) možemo biti vjerni Isusu i ustrajati s njime do kraja na našem životnom putu.

Za vrijeme mise pjevao je zbor mladih "Providenza" iz crkve sv. Marka i sv. Luke u Cimu. Uz biskupova tajnika don Marina Skendera i župnika fra Ivana Ivandu, u koncelebraciji je bio i gvardijan samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, fra Iko Skoko.

Poslije svete mise uslijedila je zajedničko, a potom i pojedinačno fotografiranje krizmanika s ocem biskupom. Sve je proteklo dostojanstveno i svečano. Hvala svima koji su u tome sudjelovali.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0