SDA ne provocira samo hrvatki grb na Planinici, već i uskrsno jaje u parku Zrinjevac

Na drugom brdu iznad Mostara, poznatoj Planinici se pojavio Hrvatski grb-šahovnica u promjeru od 2.000 kvadratnih metara

"Gospodine Bešliću, javnosti ste dužni odgovoriti tko i po čijem nalogu stvara dojam i atmosferu da su javne površine u i okolini grada Mostara poligon za izražavanje nacionalnih težnji jednog naroda?", pita se SDA Mostarski odbor Stranke demokratske akcije oglasio se jučer priopćenjem za javnost u kojem jubilarni križ na brdu Hum, podignut 2000. godine u povodu 2000 godina kršćanstva neprimjereno povezuju s ratom navodeći kako je s tog mjesta “razaran Mostar i planski ubijani Bošnjaci”, te navode kako je križ na Humu nelegalno podignut, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

- Na drugom brdu iznad Mostara, poznatoj Planinici se pojavio Hrvatski grb-šahovnica u promjeru od 2.000 kvadratnih metara. Prema navodima izvođača radova, „grupe mladića, navijača Zrinjskog“, kako se predstavljaju na društvenim mrežama, ovaj simbol su izradila kao poklon gradu Mostaru za Uskrs. Zanimljivo da su naglasili Gradu Mostaru a ne Hrvatskom narodu. U takav očiti politički pamflet i grubu provokaciju nitko nije, niti može povjerovati. Da bi apsurd bio veći, navedena „grupa mladića“ je postavila i svoj promotivni video, na kojem prilikom izrade šahovnice pjevaju i nacionalističke pjesme, stoji u priopćenju GO SDA Mostara. 

Mostarska SDA dalje u priopćenju ističe kako ju “programska načela i demokratski standardi obvezuju da gradskim vlastima, koje predstavlja gradonačelnik iz HDZ BIH, postave razložno pitanje: „Ako su grb na Planinici postavili navijači Zrinjskog, bez Vašeg znanja i odobrenja, tko je onda postavio ogromno Uskrsno jaje u središnji gradski park, nepoznati pojedinci ili gradske službe.? 

- Gospodine Bešliću, javnosti ste dužni odgovoriti tko i po čijem nalogu stvara dojam i atmosferu da su javne površine u i okolini grada Mostara poligon za izražavanje nacionalnih težnji jednog naroda?, pita se SDA implicirajući kako su nacionalni i vjerski simboli jednog naroda nešto što se javno ne smije isticati. Neće biti čudno ukoliko SDA uskoro i Hrvate u Mostaru nazove provokacijom, piše HMS.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0