Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

19. ožujka 2016.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“

O nama
Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“ - župa Goranci
Od osnutka do danas

Hrvatsko kulturno društvo „Goranci“
Društvo je osnovano krajem 40-tih godina prošlog stoljeća i djelovalo je do početka Domovinskog rata. Imalo je bogatu prošlost. Sudjelovalo je na mnogim folklornim manifestacijama u bivšoj državi te na raznim televizijskim i radijskim emisijama. Početkom Domovinskog rata društvo prestaje sa radom, a članovi se aktivno uključuju u obranu hrvatskih prostora. Nakon završetka rata, članovi se uključuju u druga društva jer su se mnogi odselili sa ovoga područja.

Zahvaljujući inicijativi tadašnjega župnika fra Tomislava Puljića članovi su se počeli ponovno okupljati u studenom 2005. u prostorijama Mjesne zajednice Goranci. Za predsjednika HKD „Goranci“, 16. veljače 2016., izabran je Miroslav Knezović. Probe su se izvodile uz pomoć Vlade Marića iz društva Gradac Vrilo. U veljači 2006. Društvo je registrirano u Ministarstvu pravosuđa HNŽ-a gdje se ozbiljnije počinje sa radom.

Društvo je osmišljeno u tri dijela: kulturno-umjetnički, ekološki i humanitarni.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“
Društvo u 2017.-oj godini dobiva novi upravi odbor. Na Izvornoj skupštini održanoj 18. prosinca 2016. godine za novog predsjednika jednoglasno je izabran Žarko Drežnjak. Za potpredsjednike Marija Marić i Josip Marić, dok je za tajnika izabrana Jelena Ćorić, a za rizničara Jelena Andrijanić.
Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com