Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“ - župa Goranci
Od osnutka do danas

Hrvatsko kulturno društvo „Goranci“
Društvo je osnovano krajem 40-tih godina prošlog stoljeća i djelovalo je do početka Domovinskog rata. Imalo je bogatu prošlost. Sudjelovalo je na mnogim folklornim manifestacijama u bivšoj državi te na raznim televizijskim i radijskim emisijama. Početkom Domovinskog rata društvo prestaje sa radom, a članovi se aktivno uključuju u obranu hrvatskih prostora. Nakon završetka rata, članovi se uključuju u druga društva jer su se mnogi odselili sa ovoga područja.

Zahvaljujući inicijativi tadašnjega župnika fra Tomislava Puljića članovi su se počeli ponovno okupljati u studenom 2005. u prostorijama Mjesne zajednice Goranci. Za predsjednika HKD „Goranci“, 16. veljače 2016., izabran je Miroslav Knezović. Probe su se izvodile uz pomoć Vlade Marića iz društva Gradac Vrilo. U veljači 2006. Društvo je registrirano u Ministarstvu pravosuđa HNŽ-a gdje se ozbiljnije počinje sa radom.

Društvo je osmišljeno u tri dijela: kulturno-umjetnički, ekološki i humanitarni.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“
Društvo u 2017.-oj godini dobiva novi upravi odbor. Na Izvornoj skupštini održanoj 18. prosinca 2016. godine za novog predsjednika jednoglasno je izabran Žarko Drežnjak. Za potpredsjednike Marija Marić i Josip Marić, dok je za tajnika izabrana Jelena Ćorić, a za rizničara Jelena Sopta.

Podijeli na:
V A Ž N O! Drage Hrvatice i Hrvati – državljani BiH koji živite izvan BiH! Prijavite se za glasovanje na izborima! Rok za prijavu, koja omogućava glasovanje državljanima BiH koji žive izvan BiH, istječe 19. srpnja 2022. godine, više na www.izbori.ba ili putem info-linije: +387 33/251-331 i +387/33 251-332 ili e-adresa: info@izbori.ba // Opći izbori u BiH: Za glasanje van države se prijavilo 55.000 birača

SLIKA MJESECA: Goranačka ljepota