FOTO: Unatoč kiši vjernici obavili pobožnost križnog puta u Gorance


U subotu 27. veljače 2016. održan je IV. Planinarski Križni Put Mladih u organizaciji Ureda za pastoral mladih biskupije Mostarsko-duvanjske. Kao i prošlih godina i ove godine organiziran je uz pomoć molitvene zajednice Totus Tuus iz Njemačke i Hrvatske i HGSS-a.

U 8.30 osamdesetak hodočasnika pošlo je na dobro znanu relaciju Mostar - Planinica - Goranci. Molitva križnog puta, mjestimična kiša, radost i mladost duha su obilježili taj dan. To je bio jedan cjelodnevni doživljaj hodanja, planine, prirode, tišine, muke Kristove, druženja, pjesme i radosti i zahvalnosti na svemu što nam Bog daje. U Gorance su došli oko 15 sati.

Misno slavlje kao i molitvu tijekom puta vodio je don Mladen Šutalo, studentski duhovnik naših biskupija i župnik u župi sv. Ivana apostola i evanđelista.

Nakon mise u 17 sati održao igrokaz "Povratak k Ocu" koju su izveli članovi molitvene zajednice Totus Tuus. Poslije odličnog igrokaza održano je kratko klanjanje, a potom su se ispunjeni hodočasnici sa busevima uputili prema Mostaru.

 

 

 



 


 

 

 
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0