Završeno mapiranje puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana


Turistička zajednica HNŽ objavljuje završetak radova na označavanju i mapiranju puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana, za potrebe rekreacijskog turizma, a prvenstveno brdskog biciklizma.

U sklopu ovog projekta ukupno je označeno 340km šumskih i makadamskih puteva koji se mogu koristiti za brdski biciklizam ali i za ostale vidove rekreacije i turizma.

Svi putevi prikazani su na dvije mape koje pokrivaju područje od Mostara, preko Blidinja sve do Ramskog jezera, a pored brdsko-biciklističkih staza na mapama su prikazane i planinarske staze, kao i značajniji planinarski, turistički i povijesni objekti.

Izrađene mape biti će postavljene na velikim info panoima u Mostaru, Jablanici, Gorancima, Blidinju i na Ramskom jezeru, a biti će izrađene i džepne karte koje će se distribuirati putem turističkih info centara, biciklističkih klubova i turističkih objekata na ovom području.

Ovaj projekt inače predstavlja nastavak aktivnosti na unaprijeđenju infrastrukture za rekreativni i avanturistički turizam, obzirom da su u ranijem razdoblju provedene iste aktivnosti na planinama Velež i Prenj, čime je područje Hercegovačko – Neretvanske županije postalo najrazvijenije u BiH po pitanju brdsko-biciklističke infrastrukture s ukupno 900km mapiranih i označenih puteva i staza.

Turistička zajednica HNŽ će u suradnji s Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA iz Mostara, početkom proljeća organizirati i promotivnu biciklističku vožnju kako bi se i službeno obilježio završetak ovog značajnog projekta.
vecernji.ba
POVEZANO: Rekracijska ponuda Goranaca
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project