FOTO: U Gorancima proslavljeno 30. godina male mature


U Gorancima je u nedjelju 23. kolovoza generacija goranačkih učenika proslavila 30. godišnjicu svoje male mature.

Oko organizacije i okupljanja kolega iz osnovne škole pobrinula se Vesna Bošnjak. Na prozivnici koja je bila u 20 sati u restoranu Kod Marinka okupilo se trideset troje učenika generacije 1967., 1968., 1969., 1970., 1971., 1972., 1973. S obzirom da su mnogi po bijelome svijetu, ova brojka je više nego impresivna. 

Marinko Pandža - Pelin je uručio svima poklone i pomolio se za sve one pokojne koju su dijelili školske klupe sa njima. Zoran Marić- Caja je donio stari dnevnik iz 1975. godine. 

Osmogodišnja škola u Gorancim je prestala sa radom 1983. godine, te su samo ostali učenici koji školu pohađaju do četvrtog razreda, a ova generacija bila je preseljena u osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu.

- Snaga zajedništva je u susretima koji se događaju, te se stoga nadam da će se ovakvo druženje nastavljati i idućih godina. Barem poslije proslave patrona naše župe  da iza mise ostanemo i uz čašicu razgovara porazgovaramo o našim životima, sada kada u generaciji imamo i djecu od kolega koja su ostala bez oba roditelja. Nadam se da se vidimo i dogodine, zaključili su okupljeni.

Slavlje je potrajalo do kasno u noć uz glazbu u živo.
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project