MTB Liga 2015: Održana biciklijada "Uspon na Gorance"


Danas u organizaciji BK Mostar i Sportskog Saveza Grada Mostara sa početkom u 12:00h startala je „SPARK Herzegovina“ MTB Liga na kojoj je učestovalo 50 natjecatelja svih dobnih uzrasta koji su na Gorance stigli iz svih dijelova Hercegovine, uz podršku kolega iz Hrvatske, točnije iz Metkovića (BK Metković).

„Posebno smo sretni i uzbuđeni što je naša dugoočekivana Liga startala. Napomenimo, utrke lige se organiziraju radi afirmacije biciklizma, radom sa mlađim dobnim skupinama i okretanju istih prema biciklizmu kao sportu, no ne zaboravimo i bolje upoznavanje, i druženje svih učesnika lige“, istakao je Toni Zorić, predsjednik BK Mostar.

„Mi smo izuzetno zadovoljni današnjim odzivom, euforija je na nivou, već se među vozačima osjeti onaj natjecateljski duh i svi željno očekuju iduće kolo koje će se održati u Drinovcima. Utrke Lige su iz godine u godinu jače i masovnije, što znači da smo na dobrom putu“, dodao je Zorić.

Vozilo se u kategorijama Juniori Hobby, Seniori Hobby, Veterani Hobby, Žene, Sport, te najmlađi uzrast kategorije Početnici i Početnice.

U najjačoj kategoriji Sport, danas je najbrži i zlatni bio Filip Kovačić (BK Široki), dok je na drugom mjestu završio Pejić Stipe (BK Mostar), te na trećem Toni Odak (BK Široki). Inače Filip Kovačić je danas bio najbrži vozač kruga,  koji je sa vremenom od 21:09min postavio rekord staze na Gorancima.

U kategoriji Seniora kao zlatni slavio Robert Glavaš (HBK Drinovci), drugo mjesto je pripalo Ivan Cigić (BK Široki), a treće Ivan Matković (BK Široki).

U kategoriji Žena slavila je Biljana Krtalić (BK Mostar), koja je današnjom pobjedom odbranila svoj prošlogodišnji naslov. Na drugo mjestu završila je Marija Škobić (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Ana-Maria Grgić (BK Ljubuški).

Kategorija Veterani danas je obilježila utrku kao najvatrenija kategorija. Na prvom mjesto kao zlatni zasjao je Vedran Vučina (BK Mostar), drugo mjesto pripalo je Danijel Bulić (BK Brotnjo), dok je treće mjesto pripalo Boris Dodig (BK Mostar).

U kategoriji Juniori na prvom mjestu slavio je David Šušak (BK Široki), drugo mjesto zauzeo je Ivan Cvitković (BK Mostar), dok je treće mjesto pripalo Žarko Miličević (BK Metković).

Najmlađa i najzanimljivija kategorija Početnici i Početnice koja okuplja najmlađe uzraste startala je po završetku starijih kategorija. U Početnicima najbrži je bio Žarko Soldo (BK Široki), na drugom mjestu završio je Grgić Filip (BK Ljubuški), dok je treće mjesto pripalo Niko Odak (BK Mostar).

U Početnicama kao zlatna slavila je Lana Soldo (BK Široki), na drugo mjesto stala je Jana Odak (BK Široki), dok je treće mjesto pripalo Katja Zorić (BK Mostar).

Bitno je napomenuti da se utrka 1.kolo „SPARK Herzegovina“ MTB lige održavalo u sklopu Goranačkog kulturnog ljeta, te su posjetitelji utrke i prijatelji biciklizma bili ugodno iznenađeni sa odličnom predstavom „Rođaci“, koju su igrali glumci iz Hrvatskog Narodnog Kazališta. Nakon predstave druženje je nastavljno uz živu muziku, roštilj i piće. Sve u svemu jedan odlično proveden dan na Gorancima koji je utrkom „SPARK Herzegovina“ MTB lige okupio tisuće ljudi iz cijele Hercegovine i jednog dijela Hrvatske.

Ovim putem organizatori se zahvaljuju Generalnom Pokrovitelju "SPARK" Business Park, te sponzoru Restoran "Konoba Goranci".

bkmostar.ba





Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0