Večer gusala, gange i bećarca



Večer gusala, gange i bećarca održana je 26. listopada 2006. u Gorancima. Voditelj programa bio je fra Tomislav Puljić, tadašnji župnik.

Fra Tomislav je pozdravio nazočne u ime župne zajednice župe Goranci i u ime HKD Goranci.

Gusle su uvijek bile i trebaju biti dio nas, naše kulture i tradicije, dio našega života. To je naša povijest, naša sadašnjost i naša budućnost. Naši guslari, očevi i djedovi su sve su lijepo ispjevali o našoj hrvatskoj povijesti, našoj crkvi. Uz njih se učio, uz njih se prenosilo tko smo i što smo i što nam je kroz povijest činjeno. Tako ne smijemo dopustiti da gusle budu suvenir u konobama i muzejima, rekao je fra Tomislv.

Gosti su bili iz Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškog i Mostara. A večer je otvorila Danica Krešić - Roša (), a nastupali su guslari: Zlatko Glavinić, Ante Grbeša, Mile Bondža, Željko Keža, Blago Kovač, Ante Grubišić, Vlado Kutle, Tomislav Kovač - Strukić, Bože Marić, osim gusala bila je ganga i bećarac.

 Nastupili su pjevačka društva iz Posušja, Mostarskog Graca i Goranaca.

I na ovom događaju u Gorancima prisustvovali su predstavnici općinske i županijske vlasti na čelu sa prof. dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0