Pomaže u stvaranju tanke kore na površini krumpira, što čini da on zadrži svoj oblik i teksturu
Krumpir je nezaobilazan sastojak u mnogim jelima. Zbog svoje hranjivosti, zasitnosti i svestranosti, omiljen je i među odraslima i djecom. Uz ovaj jednostavan trik, priprema krumpira može postati još bolja, a rezultat će vas oduševiti. Jedan od ključnih savjeta za dobro skuhan krumpir je dodavanje octa tijekom kuhanja.
Ocat najčešće već imamo u svojim ostavama, a evo kako može unaprijediti okus i teksturu krumpira. Zapravo, bijeli krumpir, zbog većeg udjela škroba, savršen je za pripremu pirea, dok je tvrđi krumpir idealan za pržene ili pečene krumpiriće. Trik je vrlo jednostavan. Tijekom kuhanja krumpira, nakon 15 minuta, dodajte so i malo octa. On pomaže u stvaranju tanke kore na površini krumpira, što čini da on zadrži svoj oblik i teksturu. Bitno je ne pretjerivati s količinom octa, jer previše može učiniti krumpir gorak. Za četiri ili pet krumpira, dovoljna je jedna žlica octa.
Ako nemate ocat, možete koristiti sok od limuna kao alternativu. Ova metoda ne samo da čini krumpir još ukusnijim, već i dodatno naglašava njegov prirodni okus. Ako nakon kuhanja krumpir zapečete dobit će hrskavu koru uz mekanu unutrašnjost, a ako ga spremate kao pire ocat će mu poboljšati okus.
Nema komentara:
Objavi komentar